Mystieke schilderijen met thema's als natuur, spirituele ontwaking, verlichting, energetische waarnemingen, transformatieprocessen en intermenselijke relaties. Als de toeschouwer achter de voorstelling weet te kruipen, gaat er een wereld voor hem open die een diepere dimensie voelbaar en zichtbaar maakt.

uit 2006 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Road to Lac Bonaire

2021

On the road to Lac Bonaire

Bachelors Beach Bonaire

2021

80x100 cm Acrylic on canvas

Creation of a Rebirth

2016

"Creation of a Rebirth" laat zien hoe de elementen die nodig zijn voor een (weder)geboorte samenkomen tot een nieuwe schepping. De naaktheid van zielen, zowel vrouwelijk als mannelijk van energie, verenigen zich en transformeren in een binnenste en buitenste deel van een mens. Te midden van de ogenschijnlijke chaos ontstaat er nieuw leven, vrij om zijn pad te volgen.

True Colors

2015

Versluiering kan ons het zicht belemmeren, maar wat is er voor nodig om hieraan te ontsnappen?
 

Entering Eden

2014

Entering Eden

Healing

2014

Het helend proces.
 

De Belofte

2013

Pistachenoten doppen, acrylverf, satéstokjes en gips op karton.

Landschap met bol

2013

Landschap met bol, 20 x 80 cm  

Unconditional

2012

Liefde ervaren vanuit het ego is vaak gebonden aan voorwaarden. Wanneer iemand spiritueel ontwaakt is en liefde ervaart in haar Ware essentie, kunnen zuivere en echte relaties ontstaan, van welke aard dan ook. Deze Liefde is dan onvoorwaardelijk. Loslaten van illusie, omhoog klimmen naar een Hogere Waarheid. Het verhaal wordt verbeeldt door  verschillende symbolen.

Techniek
Speciale verfsoorten geven dit schilderij een extra dimensie. De aureolen van de vier "gidsen" rechts zijn geschilderd met doorzichtige goudkleurige acrylinkt en worden beter zichtbaar als het licht er op valt.

Vertrouwen

2012

Zelfs wanneer sluiers lijken te verdelen...als er vertrouwen is, hoeft er niet gesproken te worden.

Enchanted Forest

2012

Een wandeling door een sprookjesachtig bos. Reliëf bedekt met bladgoud maakt dt werk erg tactiel.

The knowledgeable witness

2012

Een belangrijk moment, misschien wel een beslissende. Eén mens is hier getuige van. Wat betekent dat voor de uitkomst?

Twin Flames

2012

Twin flames, 2012

Licht speelt een belangrijke rol in dit doek vanwege de schittering van de brons- en zilverkleurige oppervlakten. 

Ooit geschapen in twee, gescheiden om te leven en te vergaren...om wederom Een te worden in de Ene.

Women

2011

Een reeks vrouwen achter elkaar viert de vreugde van het leven. Het werk wordt geleverd omlijst in een blank houten baklijst. Verkocht

Zwanen in 't Riet

2012

Dit figuratief werk laat een doorkijk door het riet zien waar twee zwanen net genieten van elkaars gezelschap. Het schilderij is verrijkt met echte veren en echte stukjes riet met hier en daar delen goudkleurige bladmetaal en een reliëf van gips. De zwaan wordt gezien als krachtdier dat symbool staat voor sierlijkheid, trouw, innerlijke schoonheid en evenwicht. Voor de liefdesgodin Venus was de zwaan heilig.

Uitkijk op 't winterlandschap

2011

Acrylverf op doek 80 x 100 cm Verkocht

Trapped/Plato's cave

2011

Als een wezen gevangen wordt gehouden, kan het zijn dat hij dit zelf niet in de gaten heeft. Het leed dat hij heeft, wordt in stand gehouden, terwijl hij maar zijn hoofd hoeft om te keren om de vrijheid te vinden waar hij zo naar verlangt, dat slechts een paar meter van hem vandaan is. In plaats daarvan blijft hij anderen tergen uit frustratie met zijn eigen situatie. Hij ziet slechts de schaduw op de muren, die bijdragen tot een verslechtering van zijn toestand. Als hij in staat is zijn ego los te laten. kan hij zichzelf terug vinden. Ironisch genoeg is hij allang al gevonden en wordt er allang al van hem gehouden. Het zilveren koord dat voorzichtig zijn lichaam omwikkeld, is hier het bewijs van.

Abundancia

2011

Acryl op doek

Misericordia / Monnik Ter Apel

2011

Acrylverf op doek

Grips of Illusion

2010

Grips of Illusion gaat over de illusionaire grepen waarin de aardse realiteit een mens in gevangen kan houden. Er kunnen zich tal van situaties voordoen waarin dit kan gebeuren. Als men zich echter uit de tentakels van de illusie weet te bevrijden, kan men altijd de weg naar het licht toe vinden.

Olmo Lung Ring

2010

Tagzig Olmo Lung Ring is het non-dualistisch rijk van de Tibetaanse Bon traditie, waar vrede en vreugde alles is wat er is. In dit schilderij verbeeld ik de weg naar het non-dualisme toe. Rechts onderin is de aardse wereld te zien, terwijl zich boven in het schilderij het te bereiken doel zichtbaar is. Maar welke weg moet men nemen? Is het door de zichtbare deur? In werkelijkheid is de weg die werkelijk naar verlichting leidt, vaak de deur die niet gedefinieerd is. Olmo Lung Ring is het non- dualistisch spirituele rijk uit de Bön traditie (Oudste spirituele traditie van Tibet). Hier wat meer info: http://en.wikipedia.org/wiki/Tagzig_Olmo_Lung_Ring
http://www.servinghistory.com/topics/Tagzig_Olmo_Lung_Ring

 

Afterwards we dance

2009

Afterwards we dance. Joy and peace after a difficult but enlightening journey

Embrace

2009

Omhelzing, universele liefde

Procession of the Trees

2009

Wat de bomen doen als wij niet kijken...

Horizons

2009

Verrijkt met glinsteringen en delen van goudverf en parelmoer. Horizons gaat over de diverse keuzes die we hebben in het leven en hoe elke keus mogelijk een totaal ander soort leven kan betekenen.

Power

2009

In dit schilderij zijn glasparels verwerkt die zorgen voor een versterking van het thema "licht". In dit geval spiritueel Licht.

Vrijheid

2008

Vrijheid

Gathering together

2008

Gathering together

Vortex

2008

Energie vortex

De poort

2007

Door de poort, ontwaakt voorbij illusie.

De opening

2007

De opening

Lente

2007

Lente

Waar is zij?

2007

Waar is zij?

Belifant

2010

Belifant

Wezen

2006

Lijst met velours donker blauwe passe -partout

Tenderness

2006

Wissellijst blauw

Hemels bezoek

2007

Bezoek van engelen en gidsen.

Steady perseverance

2007

Dit schilderij laat twee figuren zien die op weg zijn naar een onzekere toekomst, maar wat deze toekomst ook moge brengen, ze zijn vastberaden er al het goede uit te halen. En het lijkt erop dat ze een mooie toekomst tegemoet gaan. Hun vastberadenheid is één van de dingen die hen op hun weg zal helpen.